Obra d’enjardinament de la rotonda a la platja de la Pixerota

, ,
ROTONDA PIXEROTA ARA

La setmana passada es va finalitzar l’obra d’enjardinament de la rotonda que comunica la N-340 amb la platja de la Pixerota.

 

Els treballs han consistit en la substitució de l’enllumenat existent, obsolet i fora de servei, per unes faroles 100% solars amb il·luminació LED. A continuació s’ha rebaixat i replanat et terreny per poder estendre una malla geotèxtil anti-herbes i una capa de triturat de restes de ceràmica. S’ha finalitzat amb la plantació de tres oliveres centenàries i roques vermelles.

 

S’han seguit els mateixos criteris d’eficiència que es van aplicant des de fa temps als nous jardins municipals. Els quals pretenen reduir al màxim el consum d’aigua, amb la plantació d’espècies de baixes necessitats hídriques. En aquest cas, no s’hi ha instal·lat reg. La malla i la grava estan destinades a evitar el creixement de males herbes i així reduir les hores invertides en la neteja i manteniment de les zones enjardinades per part dels jardiners. En quant a la grava utilitzada per decorar de superfície de la rotonda, s’ha optat per la reutilització de restes de rajoles trencades. D’aquesta manera, s’evita que aquestes restes es converteixin en un residu si fessin cap a un abocador i no es contribueix en la destrucció de muntanya en cas d’utilitzar grava de roques naturals.

 

Finalment, les lluminàries de les faroles incorporen a la part superior uns panells solars eviten la dependència de la xarxa elèctrica i acaben de conferir a l’obra tots els canons de sostenibilitat proposats.

 

ROTONDA PIXEROTA ABANS

Abans de l’obra

ROTONDA PIXEROTA ARA

Després de l’obra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Després de l’obra

 

 

Subscriu-te i rep totes les notícies!

T'enviarem únicament noticies dels serveis i activitats de Nostreserveis. Per a més informació i com exercir dels teus drets consulta la política de privacitat

Subscriu-te i rep totes les notícies!

T'enviarem únicament noticies del serveis i activitats de Nostreserveis. Per a més informació i com exercir dels teus drets consulta la política de privacitat.